Надеждите на Украйна за успешна съпротива при евентуално нахлуване на Руски

...
Надеждите на Украйна за успешна съпротива при евентуално нахлуване на Руски
Коментари Харесай

Украинската армия откри стрелба с най-новото си оръжие

Надеждите на Украйна за сполучлива опозиция при евентуално навлизане на Руски войски се гради най-вече към хилядите съвременни противотанкови ракети, с които към този момент е въоръжена украинската войска.

Те са на правилото " стреляш и забравяш ".

След изстрелване самонасочващата се ракета уцелва на 100 % и унищожава противниковия танк.

Под управлението на командващия Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски, дружно с представители на задачата за образование на английските въоръжени сили в Украйна - интервенция Orbital, представители на украински и задгранични медии видяха опциите на NLAW, оповестиха от Украинските въоръжени сили.



Изпълнението на огнените задания беше оценено като „ чудесно “.



Около четири дузини украински военнослужещи от Сухопътните войски и други типове и родове на въоръжените сили на Украйна, макар извънредно сложни метеорологични условия, потвърдиха на процедура, че могат освен да поразяват тъкмо противников цели с NLAW при разнообразни условия, само че и да преподават други воини.







Лекото противотанково оръжие ( MBT LAW ), известно като NLAW, е взаимна английска и шведска противотанкова ракетна система с дребен обхват на правилото " стреляш и забравяш ". Проектиран е за приложимост от пехотата, MBT LAW се изстрелва от рамото и е за еднократна приложимост, като се стреля един път преди да бъде изхвърлен.

В момента се употребява от военните сили на Обединеното кралство, Финландия, Люксембург и Швеция, наред с други.

Разработката е взаимно дружество сред Обединеното кралство и Швеция, употребявайки технология, извлечена от BILL 2 (бойна глава с насочване) и AT4 CS (възможност за пердах в лимитирано пространство) системи.

Това е система за елементарно меко изстрелване, което разрешава да се употребява от пехота в затворени пространство, каквито са борбите в градовете. В тази система ракетата първо се изстрелва от пусковата установка, като се употребява запалване с ниска мощ. След като ракетата измине няколко метра в полет, нейната съществена ракета се възпламенява, задвижвайки ракетата от там нататък към задачата. Насочването се получава благодарение на предсказуема видимост. 

За движеща се цел, стрелецът наблюдава задачата за три секунди, а електрониката насочва ракетата, изчислявайки ъгловата скорост на задачата. След изстрелване ракетата лети самостоятелно към задачата, като прави нужните корекции съгласно данните, получени от следенето.  Не е належащо стрелецът да взема поради обсега до задачата. След изстрелване позицията на ракетата в нейната траектория постоянно съответствува с задачата, без значение от обсега. 

Ракетата тежи към 12 кг, което прави допустимо да бъде носена на тил.



Цената е към 37 хиляди $. 

Предполага се, че Украйна към този момент разполага с към няколко хиляди такива системи. 



 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР